Вакцинація дітей, хворих на атопічний дерматит і бронхіальну астму

Читайте, як вакцинувати дітей, хворих на атопічний дерматит і бронхіальну астму. рекомендації знадобляться не лише для консультації батьків, а й для навчання персоналу, який проводить щеплення.

Для превентивної терапії хворим на атопічний дерматит рекомендують антигістамінні засоби без вираженої седативної дії. Лікування такими засобами проводять разом з елімінаційною дієтою.

У 8-10% випадків у дітей із атопічним дерматитом відзначають помірне загострення основного захворювання у вигляді висипу, загальних легких або помірно виражених нетривалих реакцій. Інколи на місці введення вакцини виникають інфільтрати м’яких тканин.

Хворих на бронхіальну астму вакцинують АаКДП-М і АДП-М у періодиміж нападами. Характер превентивного лікування визначають за тяжкістю захворювання. За легкого перебігу бронхіальної астми за два дні до вакцинації, а також протягом 7-10 днів після неї призначають антигістамінні лікарські засоби. Дітям із перебігом бронхіальної астми середньої тяжкості превентивну терапію проводять у вигляді інгаляцій за 1-2 тижні до вакцинації і через місяць після неї. За тяжкого перебігу бронхіальної астми профілактичні щеплення проводять на тлі протирецидивного лікування. Таким дітям замість АКДП слід вводити АДП або АДП-М, а повторну дозу — в умовах стаціонару з призначенням за 2-3 дні до щеплення антигістамінних засобів на тлі базової протизапальної терапії.

Вакцинація дітей, хворих на атопічний дерматит і бронхіальну астмуЧитайте: "Дезінфекція зі зрошувальними установками: правила

Діти з алергійними захворюваннями, а надто ті, які хворіють на бронхіальну астму, потребують захисту від грипу. За рекомендацією ВООЗ усіх пацієнтів з бронхіальною астмою щорічно вакцинують проти грипу, незалежно від форми й тяжкості перебігу захворювання та проведеної терапії.

Хворі на алергію більше схильні до захворювання на туберкульоз. А серед хворих на туберкульоз алергійну патологію виявляють у 4 рази частіше, ніж у дітей, які не хворіють. Поєднання туберкульозу з бронхіальною астмою зумовлює особливо важкий перебіг останньої. З огляду на це саме хворим на бронхіальну астму показана протитуберкульозна вакцинація і ревакцинація.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді