Міністерству охорони здоров’я України необхідно ще 9 мільярдів гривень для стовідсоткового фінансування усіх програм

Міністр охорони здоров’я України зазначив, що для 100% фінансування 40 державних лікувальних програм МОЗ потрібно виділити ще близько 9 мільярдів гривень.

За словами Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ наразі у бюджеті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) є 2,1 мільярди гривень. Цих коштів вистачить на закупку близько 30% необхідних лікарських засобів за усіма програмами.

Міністр охорони здоров’я України зазначив, що для 100% фінансування  40 державних лікувальних програм МОЗ потрібно виділити ще близько 9 мільярдів гривень. Слід зауважити, що ситуація ускладнюється  через значне зростання цін на лікарські засоби ( у середньому підвищення цін сягає близько 40%).

Окрім цього Олег МУСІЙ зазначив, що МОЗ звернулось до Кабінету Міністрів України, Комітету з питань охорони здоров’я і до Верховної Ради України про необхідність збільшення бюджету на державні закупівлі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57251

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89644

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді