Розпочала роботу Стратегічна дорадча група з питань реформування системи охорони здоров’я України

19 серпня в МОЗ відбулася перша робоча зустріч українських та міжнародних експертів у форматі Стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я України (СДГ). Під час зустрічі були обговорено пріоритети діяльності групи експертів на найближчі три місяці та структура майбутньої реформи.

Першим етапом роботи Стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я України (СДГ) стане аналіз тих змін у системі, які на сьогодні вже проведено. Презентація звіту відбудеться 15 вересня поточного року.

Наступний етап складатиметься з написання Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015–2025 роки. Етап триватиме до кінця жовтня 2014 року. Під час розробки будуть розглянуті зміни у наступних напрямках: лідерство, фінансування, людські ресурси, медичні продукти та технології, інформація, громадське життя.

За словами Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ, відправною точкою у підготовці стратегії стане розроблений та презентований проект Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я. Одночасно він зауважив, що цей проект не лише можна, а й треба буде постійно вдосконалювати. На думку Міністра охорони здоров’я України, Стратегія має бути зрозумілим для всіх публічним документом, який буде позитивно сприйматися і пацієнтами, і представниками медичної спільноти.

Підсумковим етапом роботи групи має стати третій документ — послідовний план дій з конкретним переліком нормативних документів, необхідних для імплементації Концепції і Стратегії, та з чітко вказаними строками, протягом яких мають бути вжиті відповідні заходи чи ухвалені рішення.

Стратегічна дорадча група з питань реформування системи охорони здоров’я України затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про організацію роботи стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я України» від 24.07.2014  № 522. До її складу увійшло 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді