Cтартував проект «Дніпропетровщина — область здоров’я»

21 серпня 2014 року в Дніпропетровську стартував проект «Дніпропетровщина — область здоров’я», який передбачає проведення просвітницької роботи та пропагування на державному рівні здорового способу життя.

У медійному заході взяли участь директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор МАКЕДОНСЬКИЙ, ректор Дніпропетровської медичної академії Георгій ДЗЯК, головний позаштатний онколог департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій МАШТАЛЕР та медіа-координатор центру громадського представництва «Життя» Марія ГОЛУБ.

В рамках проекту також проходить акція «Дні профілактики тютюнопаління», де представлені роботи художника Івана СЕМЕСЮКА «Жлобокури». Картини у комічній формі зображають курців, котрі, порушуючи норми законодавства про заборону паління у громадських місцях, труять димом інших людей у закладах громадського харчування, під’їздах будинків, на зупинках громадського транспорту, на дитячих майданчиках та просто на вулиці. Презентація відбулася у приміщенні Дніпропетровської міської ради. Організатори виставки сподіваються, що така яскрава антиреклама спонукатиме курців швидше позбутися шкідливої звички.

У подальшому виставка експонуватиметься в центрах первинної медико-санітарної допомоги міста Дніпропетровська та у Дніпропетровській медичній академії. Крім того, у Центрах ПМСД лікарі-наркологи консультуватимуть усіх бажаючих кинути палити, а студенти-волонтери медакадемії проводитимуть профілактичну просвітницьку роботу серед школярів Дніпропетровщини.

Також під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря МАКЕДОНСЬКОГО та радника Міністра охорони здоров’я України Олени ЄВСТИГНЕЄВОЇ відбулася нарада з головними лікарями центрів здоров’я області, де були обговорені питання практичної реалізації запланованих заходів проекту. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді