Відновлено роботу відділень у Могилів-Подільській окружній лікарні інтенсивного лікування

20 серпня в Могилів-Подільський окружній лікарні інтенсивного лікування після капітального ремонту розпочали роботу відділення реанімації та інтенсивної терапії і гінекології перинатального центру ІІ рівня

З цієї нагоди колектив лікарні привітали голова облдержадміністрації Анатолій ОЛІЙНИК, голова обласної ради Сергій СВИТКО, директор Департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА Тетяна БАБІЙ.

 Загалом у лікарні відбулися наступні зміни

  • проведено ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії, потужність якого збільшилась до 9 ліжок. Бюджет становив 986,6 тисяч гривень.
  • у складі Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування створено перинатальний центр ІІ рівня, у складі якого функціонує стаціонарний сектор на 40 стаціонарних ліжок та амбулаторний сектор (консультативно-діагностичне відділення — жіноча консультація).
  • пологовий стаціонар оснащено новітньою апаратурою для безпечних пологів. На всіх пологах забезпечена присутність неонатолога, 85,1% пологів є партнерськими.
  • в окружній лікарні продовжено роботу по покращенню матеріально-технічної бази перинатального центру у рамках Державної програми «Репродуктивне здоров'я» Україно-Швейцарської програми «Здоров'я матері і дитини» 

Ремонт гінекологічного стаціонару проведено як за рахунок бюджетних коштів — на загальну суму 241,2 тисяч гривень, так і за позабюджетні надходження — на суму 322,8 тисяч гривень. Сьогодні гінекологічний стаціонар розрахований на 24 ліжка (12 гінекологічних ліжок, 12 ліжок патології вагітності).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді