МОЗ України прискорює централізовані закупівлі за всіма державними програмами

Станом на 26 серпня 2014 року уже закуплено ліків та виробів медичного призначення на суму 102,3 мільйонів гривень, з них акцептовано пропозиції учасників торгів на суму 46,8 мільйонів гривень, тривають основні закупівлі на суму 1 мільярд 820 мільйонів гривень, проводяться підготовчі процедури щодо початку закупівлі на суму 237,7 мільйонів гривень у найближчі дні

На даний момент Міністерство охорони здоров’я України проводить усі процедури відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 № 1197-VII для остаточного завершення процесу централізованих закупівель та фінансування 17 державних цільових програм охорони здоров’я, на які відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014 № 719-VII передбачено 2,160 мільярдів гривень.

Цього року були виявлені значні труднощі у проведенні централізованих закупівель, які полягали в підвищенні цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення в середньому на 55-60 % майже за усіма програмами через коливання курсу національної валюти та введенням ПДВ на медичні вироби. 

У зв’язку із нагальною необхідністю було прийнято рішення, що закупівля медикаментів та медичних виробів за усіма програмами проводитиметься за скороченою процедурою.

Засідання постійних робочих груп та формування інформації щодо необхідних технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівель за відповідними програмами відбувається в одноденний термін. На даний момент за процедурами закупівель переоголошено 90 % державних цільових програм за усіма напрямами.

Для пришвидшення централізованих закупівель та обговорення очікуваних цін на вироби медичного призначення в Міністерстві охорони здоров’я України було проведено міжгалузеву нараду за участю представників усіх зацікавлених міністерств та відомств, і прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я» від 06.08.2014 року № 325, що дозволяє оперативно проводити процедури державних закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення для забезпечення потреб усіх регіонів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді