Перевірки щодо обігу підконтрольних речовин у закладі охорони здоров’я

Представник Контрольно-інспекторського відділу розповідає про поширені помилки при складанні облікової звітності та при проведенні перевірок щодо обігу у закладі охорони здоров’я наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Тема вересневого (№ 09/2014) номеру журналу «Довідник головної медичної сестри» присвячується одному з найважливіших моментів робочого процесу — перевірки щодо обігу підконтрольних речовин.

Матеріал містить поради представника Контрольно-інспекторського відділу Державної служби України з контролю за наркотиками про те, як успішно проходити планові та позапланові перевірки щодо обігу у закладі охорони здоров’я підконтрольних речовин. Наведено перелік поширених помилок при веденні облікової звітності, складанні балансу товарно-матеріальних цінностей тощо.

Певні групи медичного персоналу закладу охорони здоров’я мають вчасно проходити психіатричні та наркологічні огляди відповідно до вимог українського законодавства. Що саме необхідно знати головній медичній сестрі, щоб контролювати своєчасність проходження таких оглядів підлеглими — читайте у статті «Наркологічні та психіатричні огляди працівників закладу охорони здоров’я»

Ознайомте підлеглий медсестринський персонал з покроковими алгоритмами проведення різних видів ін’єкцій та проконтролюйте, чи дотримуються наведених рекомендацій медичні працівники під час надання медичної допомоги пацієнтам, використавши для цього спеціально підготовлений матеріал «Особливості проведення ін’єкцій: внутрішньом’язових, підшкірних, внутрішньошкірних»

Кожен нормативний документ з часом потребує певних коректив. Здебільшого це продиктовано змінами умов праці, соціальними аспектами тощо. Наразі черговими змінами відкориговано Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я, ознайомитися з якими детальніше можна у статті «Новації в оплаті праці працівників закладів охорони здоров’я»

З нормативного документу «Лист Міністерства охорони здоров’я України «Щодо працевлаштування медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції» від 20.08.2014 № 11-02-09/10-65/24419» ви дізнаєтеся, як працевлаштовувати медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників закладів охорони здоров’я, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та через непереборні обставини не звільнені за основним місцем роботи.

Також у номері:

  • Нові нормативні акти у сфері охорони здоров’я
  • Техніки активного слухання, які допоможуть налагодити спілкування
  • Протидія поширенню туберкульозу на етапі виявлення

та багато іншого!

Ознайомитись із повним змістом вересневого (№ 09/2014) номеру журналу «Довідник головної медичної сестри»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді