Центральний регіон отримав новітнє медичне обладнання

Підприємці Вінниччини презентували хірургам Військово-медичного клінічного центру новітній зразок рентгенівського апарату — електронно-оптичний перетворювач

Особливість перетворювача полягає в тому, що лікарі матимуть змогу побачити  3D зображення вогнепальних та осколкових поранень у тих військовослужбовців, котрі постраждали на полі бою.

 «Полегшує прийняття рішення стосовно методу проведення операції, значно скорочує час хірургічного втручання, а також суттєво зменшує опромінення пацієнта аніж традиційні рентгенівські апарати, які до цього ми використовували для виявлення даних тіл. Ми щиро вдячні бізнесменам, які підтримують медичний персонал та поранених військовослужбовців», — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру полковник медичної служби Олександр СТОЛЯРЕНКО.

Група бізнесменів, яка складається  з десяти осіб, незабаром передасть військовим медикам Центру аналогічний апарат, який вже знаходиться у Вінниці та тестується фахівцями на справність. Вартість одного зразка з Німеччини, який вже був у використанні, становить близько 35 тисяч доларів США. У зв’язку з тим, що коштів було зібрано значно більше, прийняли рішення про закупівлю ще одного перетворювача.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді