Україна очікує комплексну допомогу від Грузії

Сторони обговорили можливість надання Грузією допомоги Україні та організацію обміну досвідом з питань реформування національних систем охорони здоров’я

У МОЗ відбулася робоча зустріч Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ та керівників структурних підрозділів з грузинською делегацією — Міністром праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії Давидом СЕРГЕЄНКО, Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Міхеїлом УКЛЕБА, керівником Департаменту з координації надзвичайних ситуацій Міністерства праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії Зурабом УТІАШВІЛІ, Радником-Посланником Посольства Грузії в Україні Отаром  ГУРГЕНІДЗЕ.

Сторони обговорили можливість надання Грузією комплексної допомоги Україні та організацію обміну досвідом з питань реформування національних систем охорони здоров’я. Давид СЕРГЕЄНКО наголосив, що його країна готова підтримати український народ у складні для неї часи.

Зі співробітниками МОЗ України в рамках робочої групи визначили напрямки допомоги, розробили план дій, перелік ліків та виробів медичного призначення, які потрібні для українців, котрі постраждали під час бойових дій. «Ми розпочнемо реалізацію плану вже на наступному тижні: почнемо закупівлі  та поставимо витратні матеріали для гемодіалізу тимчасово переміщеним особам. Також надамо декілька генераторів для автономного електропостачання лікарень. В разі потреби Грузія зможе прийняти українських пацієнтів на лікування і реабілітацію», - також зазначив він. Усі необхідні аспекти допомоги узгоджуватимуться з керівником Департаменту з координації надзвичайних ситуацій Міністерства праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії Зурабом УТІАШВІЛІ.

Суттєва увага також приділили питанням реформування системи охорони здоров’я. Олег МУСІЙ розповів про головні засади Концепції побудови в Україні нової національної системи охорони здоров’я та попросив поділитися грузинським досвідом реформування.

Міністр охорони здоров’я України висловив вдячність керівництву Грузії, грузинській делегації за небайдужість, надзвичайно необхідну підтримку і готовність всіма засобами допомогти Україні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді