Гуманітарний вантаж із Грузії розподілили по регіонах протягом однієї доби

Злагоджена співпраця декількох відомств дозволила розмитнити 12-тонний вантаж у надзвичайно короткі строки

«Протягом доби ми зробили все можливе, щоб розмитнити вантаж, який містить понад сто найменувань медикаментів та засобів медичного призначення на загальну суму 6,8 мільйони гривень та доставити його з митного терміналу аеропорту «Бориспіль» на склади «Укрвакцини». Наразі міністерство закінчило розподіл гуманітарної допомоги. Переважно вантаж пішов на звільнені території Донецької та Луганської областей та області, на які лягло найбільше навантаження по лікуванню поранених військовослужбовців та переміщених осіб», — розповів на брифінгу Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ, заступник Міністра охорони здоров’я України.

Перелік областей, які отримають гуманітарну допомогу, наступний: Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Харківська, Чернігівська області та місто Київ. За словами Василя ЛАЗОРИШИНЦЯ, найбільше витратних матеріалів для гемодіалізу отримає столиця, адже саме сюди переводять значну кількість постраждалих із зони АТО.

Заступник Міністра охорони здоров’я висловив слова вдячності Грузії за вчасну підтримку України: «Від Міністерства охорони здоров’я України, від всього українського народу хотів би щиро подякувати Уряду Грузії та братньому грузинському народові за самовіддачу та готовність нам допомогти. Переконаний, що така допомога врятує тисячі життів».

«В цей непростий час ми повинні один одному допомагати і, звичайно, наша допомога триватиме й надалі», — підкреслив Міхеїл УКЛЕБА, Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні. Він також відзначив і високу продуктивність створеної українського-грузинської групи, яка чітко змогла визначити основні потреби в ліках і сформувати гуманітарний вантаж протягом десяти днів.

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ акцентував увагу на тому, що гуманітарний вантаж передбачений переважно для цивільних закладів охорони здоров’я вищезгаданих областей, які зараз особливо потребують поповнення резервів для задовольння потреб зростаючої чисельності хворих.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді