Українські нефрологи отримають змогу стажуватися за кордоном

Цього року наукове співробітництво з іноземними фахівцями-нефрологами із Франції відкрило новий проект, який надасть українським спеціалістам можливість стажуватися за кордоном

Впродовж останніх років НМАПО імені П. Л. Шупика проводить щорічний післядипломний курс — нефрологічна академія REENA (Renal Eastern Europe Nephrology Academy). Цей курс акредитований Європейською асоціацією нефрологів, діалізологів і трансплантологів ERA-EDTA. У цьому році завдяки науковому співробітництву з фахівцями-нефрологами із Франції було відкрито новий проект, який надасть українським спеціалістам можливість стажуватися за кордоном.

Співпрацю над проектом започаткував професор Дмитро ІВАНОВ, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за фахом «Дитяча нефрологія», завідувач кафедри нефрології і нирковозамісної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика, який протягом п’яти місяців поточного року стажувався в нефрологічній клініці міста Тулузи під керівництвом одного з накращих трасплантологів світу Лайонелом РОСТАНГОМ.

«Результатом послідовної роботи для інтегрування знань в європейський простір між НМАПО імені П. Л. Шупика та Університетським госпіталем міста Тулузи погоджено розширювати навчальні та наукові контакти в межах підписаної угоди про співробітництво. Таким чином, спеціалісти з України набули можливості офіційно стажуватися у Франції, а під час згаданого стажування для лікарів в Україні читались в онлайн форматі дистанційні лекції із Тулузи, — наголосив професор Юрій ВОРОНЕНКО, ректор НМАПО імені П.Л. Шупика, академік НАМН України. — Відповідно до цієї Угоди передбачено спільні наукові проекти, обмін фахівцями, підвищення кваліфікації професорсько-викладацького складу кафедри нефрології і нирковозамісної терапії академії та відділення нефрології і трансплантації Університетського госпіталю міста Тулузи».

«Стажування в клініці, яку очолює фахівець світового рівня, спонукає до активних дій щодо розвитку можливостей післядипломної освіти в Україні. Ми починали зі створення нефрологічної академії REENA, потім журнал «Нирки; Почки; Kidneys» став платформою для нефрологічної післядипломної освіти, водночас розміщуючи на своїх сторінках наукові статті іноземних спеціалістів. Сьогодні ми розпочали стажування у клініці, яка за своїми можливостями відповідає найкращому світовому рівню», — зауважив Дмитро ІВАНОВ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді