Завершився перший етап відбору кандидатів до молодіжної ради при МОЗ

До складу нового консультативно-дорадчого органу заявки подали понад 400 кандидатів

Із 10 травня по 10 червня 2024 року тривав відбір кандидатів до Молодіжної ради. Усі охочі представники української молоді з активною громадянською позицією віком від 14 до 35 років мали можливість заповнити електронну форму та подати заявку на участь.

Національна сертифікація керівників з медсестринства — 2025

Нині перший етап відбору завершено. Комісія відібрала 57 кандидатів для участі у другому етапі відбору, який передбачає співбесіди. Після другого етапу міністерство обере 30 членів Молодіжної ради. Її склад за результатами відповідного конкурсного відбору сформує комісія, що затверджена наказом МОЗ від 29.02.2024 № 341 (зі змінами).

Молодіжна рада при МОЗ — новий тимчасовий консультативно-дорадчий орган. Його мета — залучити активну молодь до реалізації державної політики у сфері охорони здоровʼя та створити ефективну платформу, спрямовану на покращення якісного та доступного медичного обслуговування громадян. Молодіжна рада працюватиме відповідно до положення, яке затвердив наказ МОЗ від 07.11.2023 № 1916. 

В Україні такий формат партнерства між молоддю та владою почав активно розвиватися з процесом євроінтеграції. Право молоді на участь у прийнятті рішень закріплене в законодавстві, що дає їй можливість впливати на суспільні процеси, реалізовувати свої ідеї та проекти. 

Станом на сьогодні в Україні функціонує понад 400 молодіжних рад і їх кількість продовжує зростати.

Раніше МОЗ повідомило, що працює над запуском електронної черги для отримання ендопротезів.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Особливо небезпечні інфекції: стандарти дій медичного персоналу

Отримати додаткові бали під час акредитації закладу головній медичній сестрі допоможе належним чином підготовлений план дій у разі виявлення пацієнтів з особливо небезпечними інфекціями. Розробити всю необхідну документацію за темою удвічі легше, скориставшись прикладом
73209

Акредитація: використання ліків

Процеси використання ліків під час акредитації медзакладу контролюють шляхом перевірки документації, внутрішніх наказів та роботи персоналу. Будьте у всеозброєнні та дізнайтеся, що саме потрібно підготувати, щоб успішно пройти акредитацію.
5426

Внутрішньовенне краплинне введення лікарських засобів дитині

Скачайте алгоритм внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів, дізнайтеся про важливі правила техніки проведення процедури, а також перегляньте перелік оснащення для виконання маніпуляції дитині.
16447

Санітарно-епідемічне благополуччя — що перевіряють під час акредитації медзакладу?

Санітарно-епідемічне благополуччя включає дуже багато точок контролю — документація, організація навчання персоналу, профілактичні заходи, тестування персоналу тощо. Ми систематизували все, що контролюють під час перевірки, щоб ви могли на 100% підготуватися.
9291

Кадрові документи для акредитації медзакладу: повний перелік

Акредитація медзакладу — випробування не так на міцність, як на організованість і завбачливість. Документи з кадрових питань перевіряють особливо прискіпливо, а їх кількість та різноманіття майже шокують. Дізнайтеся, які саме документи потрібно підготувати та які кадрові питання варто залагодити вже зараз.
12627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді