Київ готовий до вірусу Ебола

Віталій КЛИЧКО: «Хвороба Ебола не має специфічного лікування, на жаль. Тому Київ не відрізняється від інших міст Європи і світу — в нас нема ліків від лихоманки. Єдині ліки — це 100-відсоткова готовність міста до локалізації такого випадку»

У навчаннях взяли участь міський штаб з надзвичайних ситуацій, КМДА, міліція, лікарні швидкої медичної допомоги та іншіГоловна мета заходу — проаналізувати та попередити всі недоліки та помилки, які можуть виникнути під час надання допомоги зараженій особі.

Заступник голови КМДА Михайло РАДУЦЬКИЙ повідомив, що на сьогодні в Києві вже підготовлено 134 ліжка для госпіталізації хворих на підозру з вірусом Ебола та достатня кількість захисних протичумних костюмів для лікарів.

«Хвороба Ебола не має специфічного лікування, на жаль. Тому Київ не відрізняється від інших міст Європи і світу — в нас нема ліків від лихоманки. Єдині ліки — це 100-відсоткова готовність міста до локалізації такого випадку», — зауважив голова КМДА, мер міста Віталій КЛИЧКО.

Також під час навчань оголосили, що столичні заклади охорони здоров’я в разі потреби за добу можуть надати близько 1,5 тисяч місць для госпіталізації хворих на лихоманку Ебола. Так як інкубаційний період становить 21 день, то потерпілого госпіталізують на три тижні. У випадку, коли діагноз підтверджується, хворого залишають в інкубаторі до повного одужання. Разом з ним госпіталізують лікарів, які приймали пацієнта та усіх осіб, що контактували з ним.

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді