Медико-генетична служба Черкаської області — одна з найліпших в Україні

Про це повідомила головний позаштатний генетик Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Марина ВАЛОВА під час засідання Колегії департаменту, яку очолив директор департаменту Анатолій СИТНИК

Марина ВАЛОВА акцентувала увагу слухачів на тому, що кожна вагітна Черкащини має можливість зробити всі необхідні аналізи із застосуванням новітніх методів діагностики у Черкаському обласному перинатальному центрі.

«Наші лікарі проводять медико-генетичне консультування та всі необхідні заходи для профілактики виникнення вродженої та спадкової патології плоду (преконцепційна підготовка, ультразвуковий скринінг вагітних, визначення групи вагітних з підвищеним генетичним ризиком на рівні амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги тощо), — зауважила Марина ВАЛОВА. — За 9 місяців 2014 року в обласному медико-генетичному центрі проконсультовано 3921 пацієнт, з них вперше — 2391, вагітних — 1737, дітей до одного року — 581».

Також вона доповіла про успішне застосування системи обстеження жінок на 19–20 тижні вагітності завдяки розподілу талонів для вагітних з групи ризику по регіонах залежно від кількості пологів та потреби. Крім того, головний позаштатний генетик зупинилась більш детально на стані медико-генетичної допомоги та профілактики вроджених вад у Смілі, Канівському та Жашківському районах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді