Інформація щодо держзакупівель станом на 31 жовтня 2014 року

В останній день жовтня в Міністерстві охорони здоров’я України пройшов черговий брифінг щодо стану тендерних закупівель ліків, вакцин та виробів медичного призначення

За словами Василя ЛАЗОРИШИНЦЯ, в.о. Міністра охорони здоров’я України, на 31 жовтня акцептовано пропозицій на 1,44 мільярдів гривень. Укладено договорів на 913,4 мільйонів гривень, з них зареєстровано в казначействі на суму 568,4 мільйонів гривень.

В процесі розгляду залишається пропозицій на 52 мільйонів гривень за напрямком «доросла онкологія» та 100 мільойнів гривень за напрямком «туберкульоз».

Заблокованими залишаються торги на суму 15,5 мільйонів гривень.

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ доповів про оперативність міністерства в розгляді питань щодо тендерних закупівель та налагодженні роботи обласних департаментів охорони здоров’я, які контролюють залишки препаратів у регіонах та повідомляють про виникнення критичних ситуацій. Така система дає можливість перерозподіляти ліки в ті заклади, де їх бракує.

Для запобігання критичних ситуацій із державними закупівлями ліків у майбутньому, в.о. Міністра охорони здоров’я України запропонував вивести тендерні торги із підпорядкування МОЗ і створити окрему контролюючу структуру, до якої залучаться і пацієнтські, і громадські організації задля уникнення корупції.

Доки питання не вирішене, Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ доручив вивчити потреби галузі та підготовити відповідний запит на 2015 рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді