Foodicine разом з дієтологинею Світланою Фус створила нове лікарняне меню

Нове меню розробили за наказом МОЗ від 29.10.2013 № 931, який регулює харчування в медичних закладах України

Компанія з медичного кейтерингу Foodicine спільно з відомою дієтологинею Світланою Фус створила нове лікарняне меню. Головна мета — довести, що харчування в державній лікарні може бути гідним: збалансованим за макро- та мікронутрієнтами, смачним і оригінальним як, наприклад, варенички з мʼясом або брускети з хумусом, та естетично привабливим. 

За всіма створеними стравами — велика робота. Адже дотримувати усіх норм наказу МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Наказ № 931) — серйозний виклик. 

Дієтологиня та експертка зі здорового харчування Світлана Фус була вражена перебільшеними нормами цукру та простих вуглеводів для пацієнтів. Тому користь від харчування в лікарні намагалась забезпечити активним додаванням овочів до лікарняного раціону, його урізноманітненням і зміною страв. Адже їжа — це також важлива частина лікувального процесу. 

Співпраця зі Світланою Фус стала можливою завдяки прагненню CEO Foodicine Тетяни Коваль до змін у системі медичного харчування:

«Ми дуже хочемо, щоб українські пацієнти знали, що вони мають право на гідне, якісне та смачне харчування в лікарнях, і щоб епоха баночок і передач від родичів залишилась в минулому».

Раніше команда громадської спілки «Академія харчування пацієнтів» проаналізувала колізії законодавства щодо харчування пацієнтів в Україні. Ознайомтеся з проблемами раціонів на основі Наказу № 931 та пропозиціями щодо їх осучаснення.

Безперервний професійний розвиток медичних сестер у 2024 році

Статті за темою

Усі статті за темою

НАССР у медзакладі: як впровадити

Читайте, з чого почати впровадження системи НАССР, як правильно це зробити, що вказати у програмах-передумовах, а також за що відповідають працівники та керівник закладу
6122

Лечебное питание: организация в ЛПУ

Организация лечебного питания требует участия медицинских сотрудников на каждом уровне управления. Читайте, как согласно законодательству планировать, контролировать организацию питания больных и кто отвечает за каждый шаг приготовления и подачи еды в лечебно-профилактическом учреждении
12736

Совет по лечебному питанию в ЛПУ – организация работы

Совет по лечебному питанию в ЛПУ – это консультативно-совещательный орган по вопросам организации питания в медучреждении. Читайте, какие функции выполняет совет, кто в него входит и как организовать его работу правильно.
1566

Документація сектору лікувального харчування

Перегляньте докладний перелік документів, які врегульовують діяльність секторів лікувального харчування у медичному закладі на законодавчому рівні, а також дізнайтеся, які саме локальні документи треба розробити, щоб організувати лікувальне харчування у медзакладі бездоганно.
5031

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді