МОЗ унесло зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності

У яких листках непрацездатності відображатиметься відмітка про сп’яніння з медичного висновку про тимчасову непрацездатність (МВТН)? Читайте роз'яснення від системи «Експертус Медзаклад»

МОЗ унесло зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності

МОЗ унесло зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженого наказом МОЗ від 17.06.2024 № 1234 (далі Порядок № 1234). Підстава — наказ МОЗ від 15.01.2024 № 78 у редакції наказу МОЗ від 02.02.2024 № 173. Нововведення ще не небрали чинності, вони запрацюють після офіційної публікації нормативно-правових актів.

Сім принципів ефективного менеджменту для керівника ЗОЗ

Нововведення стосуються відмітки про алкогольне та/або наркотичное сп’яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності. Якщо така відмітка наявна в будь-якому з медичних висновків, на підставі яких сформовано листки непрацездатності, що становлять один страховий випадок, відомості про неї відображатимуться в усіх листках непрацездатності в межах цього страхового випадку.

Також МОЗ скасувало обмеження в часі дії «в період до 01 травня 2022 року» для норми абзацу 3 пункту 3 розділу ІІ Порядку № 1234. У ній ідеться про медичні висновки, що становлять один випадок тимчасової непрацездатності та які містять посилання на запис у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я про попередній медичний висновок. На підставі даних цих медичних висновків формуються листки непрацездатності як продовження випадку непрацездатності в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу «сформовано помилково»). Тобто надалі таке правило діятиме безстроково.

Раніше МОЗ затвердило порядок знищення та утилізації гуманітарних ліків і медвиробів.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5086

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді