МОЗ планує створити Єдиний портал вакантних посад у державних і комунальних медичних закладах

МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт постанови Уряду «Про затвердження Положення про Єдиний портал вакантних посад у державних та комунальних закладах охорони здоров’я»

МОЗ планує створити Єдиний портал вакантних посад у державних і комунальних медичних закладах

22 грудня 2023 року МОЗ оприлюднило проєкт постанови КМУ «Про затвердження Положення про Єдиний портал вакантних посад у державних та комунальних закладах охорони здоров’я». Долучитися до його обговорення можна до 20 січня 2024 року

Як спланувати штат та оплатити роботу медпрацівників

Проєкт постанови передбачає, що добір на вакантні посади в державних і комунальних ЗОЗ, зокрема конкурси на зайняття посади керівника таких ЗОЗ, здійснюватимуть за допомогою Єдиного державного порталу вакантних посад у державних та комунальних закладах охорони здоров’я (далі — Єдиний портал вакансій).

Організувати реєстрацію ЗОЗ на Єдиному порталі вакансій мають керівники обласних, Київської міської державних (військових) адміністрацій, центральні органи виконавчої влади, в управлінні яких перебувають ЗОЗ. Подавати вакантну посаду до Єдиного порталу вакансій потрібно буде протягом десяти робочих днів із дня її виникнення.

Окрім текстової інформації про вакантні посади в державних і комунальних ЗОЗ, на порталі оприлюднюватимуть також відеозаписи, відеотрансляції проведення конкурсів.

Зауважимо, що положення про Єдиний портал вакансій не поширюватиметься на приватні ЗОЗ, ЗОЗ МВС, Міноборони, військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення, утворені відповідно до законів.

Раніше МОЗ запустило портал вакансій медичних працівників.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Графік відпусток медпрацівників — 2024: як скласти

У гарячий весняно-літній період використовуйте складений заздалегідь графік відпусток медичних працівників на 2024 рік. Важливо, щоб кожен структурний підрозділ медзакладу безперебійно працював впродовж року
30504

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
85560

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді