На Дніпропетровщині розпочала роботу єдина оперативна диспетчерська служба

16 грудня у Дніпропетровську в тестовому режимі відкрився єдиний оперативний диспетчерський центр

До заходу долучилися заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Генадій КОРБАН, перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій КРУПСЬКИЙ та в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор МАКЕДОНСЬКИЙ.

«Наша область є першою у цьому напрямку. Я хочу подякувати усім, хто вклав свої зусилля та душу у створення цієї диспетчерської. Маю надію, що її відкриття дозволить рятувати ще більше людей. Крім того, за рахунок обласного бюджету придбані дороговартісні препарати для проведення тромболізісів, які дозволяють забезпечити пацієнтів якісною меддопомогою ще на шляху до лікарні», — наголосив Геннадій КОРБАН.

Директор обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Радій ШЕВЧЕНКО повідомив, що на сьогодні служба швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини представлена 6 станціями: Дніпропетровською, Криворізькою, Дніпродзержинською, Новомосковською, Нікопольською, Павлоградською. Відтепер всі виклики області будуть надходити до єдиної диспетчерської, а звідси — передаватимуться бригадам швидкої допомоги. Всі регіональні автомобілі оснащені сучасними GPS-системами, на виклик до пацієнта виїжджатиме та бригада, яка територіально знаходитиметься ближче.

«Це унікальний центр в Україні. Вся комунікаційна система розроблена дніпропетровськими спеціалістами. Це виявилось набагато дешевше і більш ефективно. Загалом у нас буде дві центральні диспетчерські, які будуть самостійними, — у Дніпропетровську та Кривому Розі. У разі виникнення екстремальних ситуацій вони зможуть перекривати роботу одна іншої», — зазначив Ігор МАКЕДОНСЬКИЙ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57247

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89643

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді