В Україні відкрили першу лабораторію рівня біологічної безпеки BSL-3

У Житомирі відкрили сучасну мікробіологічну лабораторію з діагностики туберкульозу
В Україні відкрили першу лабораторію рівня біологічної безпеки BSL-3
В Україні почала працювати першу і поки єдина в країні лабораторія рівня біологічної безпеки BSL-3. Про це повідомило МОЗ.
Лабораторія функціонуватиме у Житомирі на базі протитуберкульозного диспансеру. Вона сприятиме кращому рівню діагностики туберкульозу та інтегрованному веденню пацієнтів з туберкульозом та супутніми захворюваннями.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив:

«Україна належить до країн з високим тягарем лікарсько-стійкого туберкульозу за оцінками ВООЗ. Щоб зупинити поширення захворювання, пацієнт має отримувати якісні послугу з діагностики та безперервне лікування. Точні лабораторні послуги мають вирішальне значення для ефективного лікування, тому ця лабораторія дозволить посилити потенціал діагностичної мережі країни і забезпечити людей, які хворіють на туберкульоз, якісними та доступними послугами».

Технічний потенціал лабораторії та сучасне стандартизоване обладнання дозволяє проводити молекулярно-генетичні дослідження з виявлення вірусного гепатиту С, COVID-19 та визначення вірусного навантаження у ВІЛ-інфікованих пацієнтів. Лабораторію побудували та  обладнали в межах співпраці з міжнародною незалежною гуманітарною медичною організацією «Лікарі без кордонів». 

Раніше ЦГЗ разом з партнерами розробив національний профайл з ілюмінації вірусних гепатитів

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення навчання і підготовки з гігієни рук медичного та немедичного персоналу ЗОЗ: зразок

5 травня — Всесвітній день гігієни рук. Скачайте приклад наказу про проведення навчання і підготовки з гігієни рук. Документ допоможе раціонально розподілити обов’язки відповідальних за проведення процедури
3058

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді