Що зміниться в охороні здоров'я з 1 липня: перелік нововведень

Автор
менеджер з розвитку порталів
З 1 липня 2023 року впроваджуються зміни, про які варто знати медичним працівникам

Що зміниться в охороні здоров'я з 1 липня: перелік нововведень

На які зміни чекати працівникам галузі охорони здоров'я вже з 1 липня та про що треба знати, щоб дотримувати норм чинного законодавства?

Дайджест змін у медичному законодавстві за літо: вебінар

1 липня завершиться карантин, пов’язаний із пандемією COVID-19. Про це 27 червня на засіданні Уряду повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та подякував медикам за самовіддану роботу в період пандемії та зараз, під час війни. Тож коронавірусні карантинні обмеження залишаються вминулому.

Із 1 липня обов'язково вносити в ЕСОЗ дані про категорію інсулінозалежних пацієнтів. В електронній системі охорони здоров'я запрацював новий функціонал для цього. Поки діяв перехідний період, але вже з 1 липня лікарі мають обов’язково вносити в ЕСОЗ дані про категорію пацієнта, який отримує інсуліни. Для обліку категорії інсулінозалежного пацієнта в електронній системі охорони здоров’я потрібно створити запис про проведене клінічне оцінювання. Такий запис повинен містити посилання на всі електронні медичні записи, на підставі яких була визначена категорія. 

Із 1 липня слід виписувати лише е-рецепти на «Доступні ліки». НСЗУ знову відшкодовуватиме лікарські засоби за програмою реімбурсації «Доступні ліки» лише за електронним рецептом. Винятком на весь період воєнного стану лишаються прифронтові, тимчасово окуповані і території активних бойових дій. Кабмін затвердив відповідні норми постановою від 09.06.2023 № 583. Документ набрав чинності 13 червня і застосовуватиметься з 1 липня 2023 року. 

До 1 липня МОЗ має затвердити спроможну мережу медзакладів. Раніше міністерство охорони здоров'я України надало покроковий алгоритм щодо  інфраструктурного етапу медреформи.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді