Верховна Рада прийняла закон щодо верифікації відомостей про пацієнтів

Парламент у другому читанні підтримав проєкт Закону № 9272 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів». Наразі документ готується на підпис Президенту

закон щодо верифікації відомостей про пацієнтів

29 червня Верховна Рада України підтримала у другому читанні проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів» від 04.05.2023 № 9272. Документ вносить зміни до законів України  «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». 

Юридичний супровід роботи медзакладу: прораховуємо ризики

Зміни мають на меті унормувати питання верифікації даних між електронною системою охорони здоров’я та іншими реєстрами: Єдиним державним демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану та Державним реєстром фізичних осіб – платників податків.

Процедура відбуватиметься з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних». Запропоновані зміни мають на меті покращити якість даних про пацієнтів (інформація буде актуальною завдяки мінімізації можливих дублів) та уникнути технічних помилок. На цьому наголошує Уряд.

Закон № 9272 набере чинності пісял підпису Президента України та офіційної публікації.

Раніше МОЗ повідомило, що з 1 липня лікарі мають обов’язково вносити в ЕСОЗ дані про категорію пацієнта, який отримує інсуліни.

За матеріалами КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5774

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді