МОЗ коштом держбюджету буде закуповувати МРТ та лінійні прискорювачі

Міністерство охорони здоров'я України отримало право закуповувати коштом державного бюджету високовартісне обладнання

МОЗ коштом держбюджету буде закуповувати МРТ та лінійні прискорювачі

МОЗ отримало право закуповувати коштом державного бюджету для медзакладів високовартісне обладнання, зокрема магнітно-резонансні томографи (МРТ) та лінійні прискорювачі. Про це розповіли в МОЗ.

Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів

Уряд вніс відповідні зміни до Переліку лікарських засобів, медичних виробів і допоміжних засобів до них, що закуповують на виконання угод (договорів), укладених особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоровʼя для виконання програм і здійснення централізованих заходів з охорони здоровʼя, затвердженого постановою КМУ від 07.03.2022 № 216 (постанова КМУ від 18.04.2023 № 342).

За словами міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка, це ще один крок у покращенні якості медичної допомоги та діагностики для українських пацієнтів. Прийнята постанова дасть змогу централізовано закуповувати лінійні прискорювачі та системи магнітно-резонансної томографії, тобто забезпечити наявність сучасного дороговартісного обладнання у тих медзакладах, які його потребують.

У 2023 році на закупівлю обладнання за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» передбачено 642 942 000 грн, а також видатки розвитку і за загальним фондом державного бюджету в розмірі 1 650 000 000 грн.

Першочергово МОЗ спрямує кошти на закупівлю високовартісного обладнання для медзакладів, які надають медичну допомогу військовослужбовцям та онкопацієнтам.

Раніше в НСЗУ повідомили, що у Програму медичних гарантій додали пакет щодо медогляду призовників та військовослужбовців.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма реімбурсації «Доступні ліки — 2024»

З'ясуйте, що передбачатиме програма «Доступні ліки» в Україні у 2024 році, який буде повний перелік доступних ліків та як ЗОЗ долучитися до програми. Скачайте актуальні Реєстри лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації
1613

Порядок приймання, зберігання, відпуску, списання використаних лікарських засобів та медичних виробів: скачати зразок СОП

Розгляньте алгоритм дій медичних працівників щодо поводження з лікарськими засобами та медичними виробами. Завантажте зразок оформлення СОП «Порядок приймання, зберігання, відпуску, списання використаних лікарських засобів та медичних виробів» та адаптуйте його до умов свого закладу
8203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді