За порушення умов договору НСЗУ стягне з лікарні понад 11 мільйонів гривень

Північно-західний апеляційний господарський суд задовольнив позов НСЗУ до Сарненської центральної районної лікарні про стягнення 11 017 966 грн. Суд встановив, що даний ЗОЗ порушував умови договору щодо лікування пацієнтів з COVID-19

За порушення умов договору НСЗУ стягне понад 11 мільйонів гривень з лікарні

За порушення умов договору з НСЗУ із Сарненської центральної районної лікарні стягнуть понад 11 млн грн. Про це повідомили на сайті Національної служби здоров'я України.

Програма медичних гарантій — 2023

Північно-західний апеляційний господарський суд постановив повернути сплачені кошти за пакетом стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусом за квітень-травень 2021 року. Сума, про яку йде мова, 11 017 966 грн. Суд встановив, що медзаклад порушував умови договору щодо лікування пацієнтів з COVID-19. Такі висновки були зроблені на основі моніторингового візиту представників НСЗУ до Сарненської ЦРЛ у травні 2021 року на підставі скарг пацієнта щодо стаціонарного лікування коронавірусної хвороби у даному ЗОЗ.

Моніторинг показав, що у медзакладі пацієнтам надавали медичні послуги, які не відповідають умовам договору, а також виявили ряд сутєєвих пороушень. Це дало підстави стверджувати, що лікарня не виконала умову договору з НСЗУ за пакетом стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусом. Тож на основі рішення суду із Сарненської ЦРЛ стягнуть понад 11 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що НСЗУ приймає пропозиції про укладення договорів за пакетом «Неонатальний скринінг».

За матеріалами сайту НСЗУ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді