МІС Askep інтегрувалася із застосунком Дія

МІС Askep інтегрувалася із застосунком Дія

Медична інформаційна система Askep уже 5 років забезпечує ефективну взаємодію між лікарем, пацієнтом та державою. Інтеграція з Дією — це ще один крок назустріч діджиталізації та автоматизації бізнес-процесів. Завдяки інтеграції із застосунком Дія тепер і лікарі, і пацієнти зможуть надавати копії документів у медичну систему Askep у кілька кліків через Дію. І не потрібно заповнювати дані вручну — інформація з копії документа у Дії автоматично заповнить необхідні поля у формі.

Що це дає для Askep?

По-перше, це спростить використання користувачами деяких модулів МІС Askep та зменшить затрати часу на деякі загальні процеси, наприклад, реєстрацію або оновлення медичних працівників чи ідентифікованих пацієнтів.

Інтеграція дасть змогу реалізувати додаткові валідації введених користувачами даних відповідно до даних у державних реєстрах, що підвищує їхню якість та, відповідно, достовірність. Наприклад, можна буде перевірити ПІП та дату народження пацієнта чи лікаря у системі Askep.

А завдяки шерингу документів через Дію відбувається автозаповнення полів форм реєстрації/оновлення користувачів, що зменшує імовірність допуску помилок у даних — так, як би це було під час ручного введення. Для підтвердження запиту на створення/оновлення ідентифікованого пацієнта в ЦБД, а також в інших процесах, де потрібні скан-копії документів, можна використовувати ПДФ-копії документів пацієнта, отримані через застосунок Дія.

МІС Askep інтегрувалася із застосунком Дія

«Щодня ми працюємо над цифровізацією медичної системи в Україні та впроваджуємо нові технології для взаємодії лікаря й пацієнта. Співпраця Askep та Дії дасть змогу значно покращити взаємодію лікаря та пацієнта на всіх етапах роботи, адже там, де раніше потрібні були скан-копії, тепер можна використовувати ПДФ-копії документів пацієнта, отримані через Дію», — наголошує директор Askep Владислав Камінський.

«Документи у Дії завжди під рукою — у смартфоні, — говорить Денис Іванов, керівник команди впровадження електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України. — Тому надавати копії документів через Дію — зручно та швидко. Кілька кліків у застосунку — і Askep отримує копію документа у форматі PDF, а також метадані, які автоматично заповнюють у формі реєстрації такі поля як ПІП, дату народження, стать тощо. Не потрібно робити сканкопії чи вручну вносити дані. Це економить час як лікаря, так і пацієнта. Водночас процес цілком безпечний. Askep отримує копію документа тільки після вашого підтвердження у застосунку».

Дія — це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний та людяний. Усе завжди під рукою у смартфоні. У застосунку Дія можна отримати онлайн-доступ до 14 своїх цифрових документів та 27 послуг. Крім того, через Дію користувачі можуть надавати копії своїх цифрових документів, підтверджувати ПІП та вік, підписувати документи онлайн Дія.Підписом тощо.

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Як працює електронна система охорони здоров'я

З'ясуйте зі статті, які можливості забезпечує медзакладам і пацієнтам електронна система охорони здоров'я, які заклади мають там зареєструватися та які технічні вимоги до електронних медичних інформаційних систем
32077

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94401

Що відомо про електронну систему БПР

Що таке електронна система БПР, для кого і коли її впроваджуватимуть? Хто буде надавати освітні послуги через електронну систему БПР? Читайте про це в статті
3460

Електронні медичні записи: як вести, щоб не втратити коштів від НСЗУ

Аби отримати оплату за надані послуги за Програмою медгарантій, медзаклади повинні звітувати про них в електронній системі охорони здоров'я. Як без помилок вести електронні медичні записи в ЕСОЗ
23899

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді