В Україні зафіксовано нові випадки кору — МОЗ

Після тривалої перерви в Україні зареєстровано 2 нові випадки кору. Про це повідомили в МОЗ

В Україні – два нові випадки кору, обидва у дітей. Про це повідомили в МОЗ.

Інфекційний контроль: усе про наказ № 1614

МОЗ повідомляє: діти, що захворіли на кір, з однієї родини. Одна дитина була щеплена 1-єю дозою вакцини від кору, інша не була щеплена зовсім. Також у відомстві додають:

"Дітям надають усю необхідну меддопомогу, а тим, хто з ними контактував (всі контактні особи раніше щеплені), провели ПЛР-дослідження для виявлення кору (результати – негативні). За всіма ведеться медичне спостереження".

Нагадаємо, кір – це дуже заразне вірусне захворювання, його збудник швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом. 9 з 10 нещеплених людей, які контактують з хворим, захворіють. Крім того, кір – одна з головних причин дитячої смертності в світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі 30-40 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Кір небезпечний серйозними ускладненнями: пневмонією, отитом, енцефалітом (запаленням мозку) тощо, а також може призвести до інвалідності та смерті. Ліків проти кору не існує, проте захворюванню можна запобігти шляхом вакцинації.

У МОЗ пояснили, що робити, якщо ваша дитина контактувала з хворим на кір.

В Україні зафіксовано нові випадки кору — МОЗ

Щеплення від кору в Україні включено до Національного календаря профілактичних щеплень, дітей вакцинують в 1 рік, а в 6 років здійснюють планову ревакцинацію.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3591

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді