НСЗУ приймає пропозиції за пакетом супроводу і лікування психічних розладів на первинці

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
НСЗУ продовжує укладати договори за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги»

НСЗУ приймає пропозиції за пакетом супроводу і лікування психічних розладів на первинці

Заклади первинки можуть подавати пропозиції за пакетом супроводу і лікування психічних розладів на первинці до 18:00 15 листопада 2023 року. Про це повідомляється на сайті НСЗУ. Договір діятиме з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому подано пропозицію, до 31 грудня 2023 року.

Програма медичних гарантій — 2023

Вимоги до закупівлі послуг за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» наведені у главі 24 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2022 № 1464. Специфікації опубліковані на сайті НСЗУ.

Умови надання послуг:

  • амбулаторно

та/або

  • за місцем перебування пацієнта/пацієнтки (за рішенням лікаря ПМД).

Підстави надання послуг:

  • самозвернення;
  • направлення від лікуючого лікаря для осіб із встановленим діагнозом F00-F99 «Психічні розлади».

За пакетом«Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» лікар первинки має надати пацієнту базову психологічну допомогу та скласти план ведення і лікування пацієнта в межах своєї компетенції. 

Тариф на медичні послуги, передбачені специфікаціями, за зпакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» визначають як капітаційну ставку на місяць розміром 183 гривні. Причому кількість пацієнтів, яким заклад готовий надати медичні послуги за місяць, встановлють відповідно до інформації, зазначеної у пропозиції, але не більше 18-ти.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді