У МОЗ розповіли, коли варто викликати швидку медичну допомогу

Про підстави для виклику "швидкої" нагадали в МОЗ

У МОЗ нагадють: в Україні визначений чіткий перелік підстав, за якими бригада екстреної медичної допомоги повинна виїздити на виклик. Він регламентований наказом МОЗ № 583 від 26.03.2021.


Також у МОЗ повідомляють:

"Якщо під час спілкування диспетчер виявить підстави для виїзду «швидкої», то скерує бригаду до пацієнта. Якщо ж таких підстав немає, пацієнт отримає консультацію телефоном. Також пацієнта можуть скерувати до сімейного лікаря, якщо його стан не є невідкладним, але потребує огляду чи обстеження у лікаря".

Експерти МОЗ пропонують ознайомитися з інфографікою щодо того, коли варто телефонувати на 103. І нагадують: висока температура сама по собі не є підставою для виклику бригади екстреної медичної допомоги.

У МОЗ розповіли, коли варто викликати швидку медичну допомогу

Раніше повідомлялося, що фахівці з аеромедичної евакуації будуть в кожному обласному центрі екстреної медицини.

За матеріалами МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Опіки: стандарт медичної допомоги

МОЗ наказом від 09.10.2023 № 1767 затвердило Стандарт медичної допомоги (далі — СМД) при опіках. Документ містить інформацію про надання медичної допомоги при опіках та подальшу реабілітацію пацієнтів
3964

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3462

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді