Уряд доповнив критерії визначення інвалідності в Україні

Кабмін доповнив критерії визначення інвалідності: на підставі чого встановлюється причинний зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаними від вибухонебезпечних предметів?

MSEK_ditu.jpg

Уряд прийняв постанову №1356 від 2 грудня 2022 року, якою доповнив критерії визначення інвалідності в Україні.

Правова освіта медпрацівників

Отже, Кабмін вніс зміни до положення про порядок, умови та критерії встановлення  інвалідності (постанова Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1317). Доповнення звучить наступним чином:

"Причинний зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаними від вибухонебезпечних предметів, встановлюється на підставі витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Тож причинний зв'язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаним від вибухонебезпечних предметів, встановлюється МСЕК на підставі витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У МОЗ зауважують: перелік вибухонебезпечних предметів визначено статтею 1 Закону України «Про протимінну діяльність в Україні». Цим Законом також передбачається надання постраждалим особам одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та щорічної допомоги на оздоровлення у сумі, порядок призначення і виплати якої встановлюється Урядом.

Раніше у МОЗ повідомили: на тих територіях, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено.
 
За матеріалами сайту МОЗ
 

 

 
 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Кесарів розтин: протокол лікування

Надавайте первинну, вторинну на третинну медичну допомогу при кесаревому розтині, керуючись затвердженим МОЗ уніфікованим клінічним протоколом
32446

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді