Проєкт формування спроможної мережі закладів охорони здоров'я винесено на громадське обговорення

Що передбачає проєкт формування спроможної мережі ЗОЗ госпітальних округів

sprormogna_merega.jpeg

Ознайомтеся з проєктом формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я. Документ встановлює строки і порядок визначення та функціонування госпітальних округів. Якщо маєте зауваження, надсилайте їх МОЗ до 26 грудня.

Програма медичних гарантій — 2023

Отже, МОЗ 6 грудня винесло проєкт постанови КМУ «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» (далі — Проєкт) на громадське обговорення. Обговоренню підлягають такі питання:

  • Строки формування спроможної мережі. 
  • Порядок формування спроможної мережі
  • Конкурс на посаду керівника ЗОЗ спроможної мережі.

Якщо КМУ затвердить Проєкт, зміняться умови Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального ЗОЗ, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2017 № 1094. А саме — у конкурсній комісії обов’язково буде представник структурного підрозділу з питань охорони здоров’я області, Києва чи Севастополя.

Отже, спроможна мережа ЗОЗ у відносно спокійних регіонах України має запрацювати ближче до літа 2023 року. З усіма нормами Проєкту порядку визначення та функціонування спроможної мережі можна ознайомитись на сайті МОЗ. Пропозиції та зауваження до документа надсилайте Директорату медичних послуг МОЗ до 26 грудня 2022 року в письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7; e-mail: [email protected], контактний телефон (044) 253 12 65.

Раніше повідомлялося, що в Україні вперше централізовано закупили ліки від спінальної м'язової атрофії.

За матеріалом "Експертус Медзаклад"

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

СОПи для медсестер: зразки

Зібрали СОПи для медсестер, які можуть знадобитися в щоденній роботі. Зокрема визначили й ті, що актуальні під час воєнного стану
178102

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4650

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді