Як діяти, якщо лікар призначив інгаляції, а електрики вдома немає: поради від МОЗ

Всю країну облетіло фото дівчинки, яку під час блекауту батьки привезли на заправку, щоб зробити призначені лікарем інгаляції. Це привернуло увагу МОЗ до даного питання, і там надали рекомендації: що робити, якщо призначено інгаляцію, а електропостачання вдома відсутнє?

ingalyacii.jpg

Отже, що робити, якщо необхідно провести інгаляцію, а світло вдома тимчасово відсутнє через дії російських терористів. Пояснили у МОЗ.

Як адмініструвати антимікробні препарати в медзакладі
  • Якщо вам чи вашій дитині періодично призначають інгаляції, подумайте про придбання  пристрою для інгаляцій (небулайзера) на батарейках. Також заздалегідь подбайте про запас батарейок.
  • Запитайте у лікаря, чи можна замінити інгалятор іншим допоміжним пристроєм: спейсером, який не потребує електроживлення. Важливо! Не можна займатися самолікуванням, треба отримати чіткі рекомендації лікаря стосовно дозування ліків.
  • Наперед запитайте лікаря, що робити, якщо використати жоден з цих пристроїв неможливо, а дитині погано (наприклад, як у випадку зі стенозом).
  • Придбайте перехідник з розетки на usb, з прикурювача машини на usb. Це дозволить при відсутності світла зробити інгаляцію за допомогою павербенку чи в авто.

Раніше у МОЗ розповіли, як розпізнати симптоми отруєння чадним газом та надати домедичну допомогу потерпілому?

За матеріалами соцмереж МОЗ

Вища школа безперервного професійного розвитку: оберіть навчальну програму

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57258

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89660

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді