НСЗУ приймає пропозиції за пакетом супроводу і лікування психічних розладів на первинці

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
НСЗУ опублікувала оголошення про укладення договорів за програмою медичних гарантій на 2022 рік за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги»

psuh-dopomoga.jpg

Національна служба здоров'я України опублікувала оголошення про укладення договорів за ПМГ-2022 за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Програма медичних гарантій: що змінилося

Устигніть подати пропозицію до 18:00 30 листопада 2022 року. Нові пропозиції та повторні пропозиції з усунутими недоліками, подані після закінчення цього строку, НСЗУ не розглядатиме.

За пакетом«Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» лікар первинки має надати пацієнту базову психологічну допомогу та скласти план ведення і лікування пацієнта в межах своєї компетенції. 

Щоб надавати допомогу за пакетом, лікарі первинки та медичні сестри повинні пройти спеціальне навчання за сертифікованою програмою mhGAP.  До пропозиції потрібно буде прикріпити скановану копію документа, що підтверджує проходження курсів. Це можуть бути навчальні програми від таких провайдерів, як ВООЗ, Світовий банк, проєкт MH4U, Лікарі світу, Лікарі без кордонів, Міжнародний медичний корпус, Академія сімейної медицини України, проєкт Deloitte, проєкт HOPE, НУО «Проліска», проєкт PACT.

Нагадуємо, що НСЗУ укладає договори за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» протягом періоду з 1 листопада до 31 грудня 2022 року. Тариф на медичні послуги, передбачені специфікаціями, визначають як капітаційну ставку на місяць розміром 183 гривні.

 

Підготувала Ольга Дубина,
головний редактор Експертус Медзаклад

За матеріалами НСЗУ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді