Здорове харчування – запорука здоров'я. У МОЗ дали поради, що їсти, щоб мінімізувати ризики цукрового діабету.
Отже, у МОЗ радять: щоби зменшити ризик появи діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених продуктів харчування. Ще одна порада звучить так:
"Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні становити щонайменше половину щоденного раціону".
Також не варто забувати про важливість для людського організум бобових культур (сочевиці, бобів, нуту, гороху).
Люди, які дотримуються таких правил харчування, як правило споживають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету.
Важливо! Попередити розвиток діабету 1 типу неможливо, адже причини його появи досі не вивчені до кінця. Профілактика ж діабету 2 типу полягає у дотриманні правил здорового способу життя: правильного харчування, фізичної активності, відмови від шкідливих звичок.
За матеріалами соцмереж МОЗ