У МОЗ нагадали, що входить до безоплатної неонатальної допомоги в Україні

Що покриває тариф «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках» у Програмі медичних гарантій-2022: роз'яснення МОЗ

novonarodgenuj.jpg

17 листопада відзначали День передчасно народженої дитини. У МОЗ нагадали, що входить до безоплатної неонатальної допомоги в Україні.

Програма медичних гарантій: що змінилося

У МОЗ повідомляють:

В Україні щороку раніше 37 тижня вагітності народжуються в середньому 4,7% малюків. Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України 4680 немовлят народилися передчасно.

«Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках» належить до пріоритетних послуг Програми медичних гарантій-2022. Цей тариф гарантує надання безкоштовно таких послуг:

  • лікарський та медсестринський догляд 24/7;
  • інтенсивна терапія та надання медпослуг на всіх етапах лікування;
  • необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;
  • забезпечення дихальної підтримки;
  • лікарські засоби з Нацпереліку, медвироби та витратні матеріали згідно з галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я та медико-технологічних документів, а також ті, які постачаються за рахунок централізованих закупівель МОЗ, інших програм центрального та місцевого бюджетів тощо.
MOZ.jpg
 
Ознайомтеся та використовуйте в роботі Протокол медичного догляду за новонародженою дитиною з малою масою тіла.
 
За матеріалами сайту та соцмереж МОЗ
 

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді