МОЗ внесло зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

Які важливі оновлення до стандартів медичної допомоги COVID-19 затвердило МОЗ своїм наказом від 16 листопада?

COVID-19.jpg

МОЗ унесло їх наказом від 16.11.2022 № 2090 зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722. Про які важливі оновлення варто знати?

Правова освіта медпрацівників

Отже, маємо два важливі оновлення:

1. МОЗ розширило перелік осіб, яким проводять тестування на COVID-19 із використанням швидких, ІФА і ПЛР-тестів. Ознайомтеся з переліком осіб, яким проводять швидкі, ІФА- та ПЛР-тести на COVID-19.

Важливо: тестування військовослужбовцям із числа особового складу установ, закладів, частин та підрозділів, аварійно-рятувальних служб центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони та військового будівництва, охорони громадського порядку, цивільного захисту, захисту державного кордону, виконання кримінальних покарань, Державного управління справами, Служби безпеки України можуть проводити Центри контролю та профілактики хвороб. Підстава — звернення цих установ, закладів, частин, підрозділів і служб (п. 4 Стандарту 1 «Організація протиепідемічних заходів та медичної допомоги в осередку інфікування SARS-CoV-2», затвердженого Наказом № 722).

2. Більше не треба тестувати на COVID-19 контактних осіб.

МОЗ видалило з додатка 5 «Виявлення та моніторинг контактних осіб» до Стандартів № 722 абзац 19, який передбачав необхідність такого тестування.

Раніше у МОЗ дали роз'яснення, як поєднати щеплення від COVID-19 з іншими щепленнями.

За матеріалами "Експертус Медзаклад"

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді