Українські медпрацівники пройшли навчання з тактичної медицини за стандартом НАТО

Навчання з тактичної медицини завершили майже пів тисячі працівників служби екстреної медичної допомоги

taktu4na_meducuna.jpg

Польські інструктори провели для українських колег навчання з тактичної медицини за стандартом НАТО. Про це повідомляє МОЗ.

Пройти курс "Благодійна і гуманітарна допомога у медзакладі"

Партнери з Польщі надають неперервну потужну підтримку та допомогу Україні не лише обладнанням і ліками, а й знаннями та навичками. Щоб поліпшити практичні навички українських фахівців щодо надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, інструктори з Центру авіаційної екстреної медичної допомоги та Варшавського медичного університету провели навчання з тактичної медицини для українських працівників екстреної медицини. Окрему увагу зосередили на відпрацюванні алгоритмів дій медперсоналу в разі великої кількості потерпілих.

«Інвестувати в покращення компетенції українських медиків — це стратегічне рішення, що першочергово впливає на якість медичної допомоги та порятунку постраждалих від російських атак», — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Навчальний курс тривав із 15 серпня по 28 жовтня на базі Івано-Франківського обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за участі ДУ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги й медицини катастроф». Навчально-методичне забезпечення надали Варшавський медичний університет та Центр авіаційної екстреної медичної допомоги з Варшави.

Нагадаємо, МОЗ також спільно зі Світовим банком розпочало ще один масштабний освітній проєкт працівників бригад екстреної медичної допомоги в межах проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Основна його мета — оновити підходи до надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, підвищити компетенції медпрацівників, провести профілактику психоемоційного вигорання та знизити смертність пацієнтів через невідкладні стани.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Серцево-легенева реанімація: базові й розширені заходи

МОЗ затвердив новий Стандарт медичної допомоги «Серцево-легенева реанімація у дорослих (базові та розширені заходи)». Ознайомтеся з оновленими рекомендаціями МОЗ у статті й дотримуйтеся їх у роботі, аби ефективно надавати першу медичну допомогу пацієнтам із раптовою зупинкою кровообігу
18825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді