МОЗ затвердило оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»

Запрацював новий реєстр програми реімбурсації «Доступні ліки»

МОЗ затвердило оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»

МОЗ затвердило Наказ від 21.02.2023 № 351 "Про затвердження Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 14 лютого 2023 року". Наказ набрав чинності 27 лютого.

Обіг ліків: пройти курс

У даному Наказі затверджено оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення "Доступні ліки".

 

До нового реєстру "Доступних ліків" увійшло 486 препаратів. До Реєстру входять лікарські засоби від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового та нецукрового діабетів, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, хронічних обструктивних захворювань легень, потреби в імуносупресії.

Щоб отримати безоплатні імуносупресанти, пацієнти в посттрансплантаційному періоді мають звернутися до трасплант-координаторів у трансплантаційних центрах, які й оформлять призначення лікарських засобів і рецепти за програмою реімбурсації. Ліки за такими рецептами видають в аптеках, які уклали договір із НСЗУ.

Загалом до програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних препаратів. Із них 15 — повністю безоплатні, 6 — із частковою доплатою. Щоб їх отримати в аптеці, яка є учасницею програми реімбурсації, пацієнт повинен взяти у лікаря рецепт на необхідні ліки.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98477

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді