У МОЗ пояснили, хто відповідальний за виплату зарплат медикам

Місцева влада та керівники медзакладів є відповідальними за виплату зарплат медичним працівникам – МОЗ

photo_2022-10-21_09-54-23.jpg

Про особливості виплат зарплат медичним працівникам розповіли у МОЗ.

Як спланувати штат та оплатити роботу медпрацівників

Перший заступник міністра охорони здоровʼя України Олександр Комаріда у межах робочого візиту до Харкова перевірив роботу лікарень в умовах воєнного стану та стан виплат заробітних плат медичним працівникам. Посадовець зауважив:

«Українські лікарі з першого дня повномасштабної війни відповідально виконують свій обовʼязок, при цьому працюють часто в складних і навіть небезпечних умовах, понаднормово. Вони щодня своєю самовідданою роботою вчиняють подвиг. Тож затримувати або урізати їм зарплати – неприпустимо».

Медичні заклади, які власним коштом не можуть забезпечити виплату заробітних плат працівникам, отримують від Національної служби здоров'я пакет дофінансування «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Проте У МОЗ нагадали, що дофінансування — це лише тимчасовий механізм, який дає шанс керівникам лікарень переглянути механізми фінансового планування, оптимізуватися і створити стратегію розвитку для здобуття фінансової незалежності, а не покривати  неефективний менеджмент. 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавки медпрацівникам в зоні бойових дій за Постановою № 928: розмір, умови виплати

На надбавки за постановою КМУ від 25.08.2023 № 928 мають право медпрацівники ЗОЗ у зоні можливих та активних бойових дій, що фінансуються з держбюджету. З'ясуйте умови та розмір виплат
3007

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді