На кошти, зібрані через UNITED24, було придбано медобладнання для прифронтових регіонів України

У закупівлі та розподілі медобладнання МОЗ насамперед орієнтується на потреби прифронтових регіонів та регіонів, де медичну допомогу пораненим надають найбільше

United24.jpg

На сайті МОЗ повідомляють, що за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, Медичні закупівлі України придбали:

  • автомобіль швидкої допомоги типу С;
  • 150 апаратів вакуумної терапії ран;
  • 2950 апаратів зовнішньої фіксації.

Загальна сума закупівлі — 25,1 млн грн.

Заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич наголосила, що під час закупівлі та розподілу медичного обладнання насамперед орієнтуються на потреби прифронтових регіонів, а також регіонів, де медичну допомогу пораненим надають найбільше. За її словами, на сьогодні залучили 687,9 млн грн для потреб охорони здоров’я, закупили 8143 одиниці медичних виробів (обладнання) та 90 реанімобілів.

Також нещодавно за кошти, зібрані через UNITED24, вдалося придбати майже 5 000 апаратів зовнішньої фіксації.

Нагадаємо, що UNITED24 — це фандрейзингова платформа, завдання якої — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України, а далі профільні міністерства спрямовують їх на найголовніші потреби за трьома напрямами:

  • оборона й розмінування;
  • медична допомога;
  • відбудова України.

Нагадаємо, Уряд представив проєкт бюджету на 2023 рік: які видатки передбачені на медицину?

За матеріалами сайту МОЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8081

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді