Партія вакцин проти COVID-19 доставлена в Україну – МОЗ

В Україну доставили велику партію вакцини Comirnaty/Pfizer
vakcina.jpg
400 тисяч доз вакцини Comirnaty/Pfizer проти COVID-19 доставили в Україну в межах глобальної ініціативи COVAX. Про це повідомляють у МОЗ.
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX доставив в Україну 400 тисяч доз мРНК-вакцини проти коронавірусної хвороби Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Особливістю цієї партії вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech є те, що її не потрібно розбавляти фізіологічним розчином. Вона відразу готова до використання, перед ін’єкцією вакцину потрібно лише розморозити. Це спрощує роботу медичним працівникам.

«З наближенням осінньо-зимового періоду особливо важливо захиститись від коронавірусної хвороби, адже як показує досвід минулих років, в цей час різко збільшується захворюваність», – наголосив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

За даними МОЗ, лише за минулий тиждень в Україні було зафіксовано більше ніж 36 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Там наголошують, що тільки вакцинація може полегшити перебіг хвороби та захистити людей з груп ризику. Тому нагадують про необхідність бустерного щеплення.

Вакцина Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech була доставлена МОЗ в 23 області України та місто Київ.

Раніше МОЗ рекомендувало всім українцям зробити другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8120

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді