Які напрями стануть пріоритними у програмі медгарантій наступного року

9 серпня відбулося установче засідання експертних груп щодо ПМГ-2023. Над експертною оцінкою специфікацій та умов закупівлі медичних послуг працюватимуть майже п’ять сотень експертів

Які напрями стануть пріоритними у програмі медгарантій наступного року

Залученість професійної та пацієнтської спільноти до формування Програми медичних гарантій (ПМГ) — важлива складова роботи над цією програмою.

За які сертифікати отримаєте бали БПР у 2022-му

До робочих груп увійшли лікарі, медичні фахівці, керівники закладів охорони здоров’я, представники МОЗ, ЦГЗ, Національної академії медичних наук України, представники громадських та пацієнтських організацій. Також до обговорень НСЗУ залучить міжнародних партнерів. Експерти надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку.

Клінічну експертизу пройде кожен пакет медичних послуг, за якими НСЗУ закуповуватиме медпослуги у надавачів.

Один із акцентів ПМГ-2023 — розвиток первинної медичної допомоги як одного з ключових. Сімейна медицина є однією з найефективніших стратегій системи охорони здоров’я для збереження здоров’я громадян та раціонального використання коштів.

Зокрема, заплановано ввести новий пакет психологічної допомоги на рівні первинної ланки. Адже українці зараз потребують такої підтримки.

Ще один акцент — розвиток медичної реабілітації, зокрема, відокремлення амбулаторної та стаціонарної реабілітації.

Нагадаємо, МОЗ опублікувало на своєму сайті посібник «Фізична реабілітація ветеранів. Навчальні матеріали для реабілітологів, які працюють з ветеранами».

За матеріалами НСЗУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізація медичних працівників — 2024: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Як відбувається мобілізація медиків, зокрема жінок-медиків, як діяти після отримання повістки та хто не може бути мобілізованим. Читайте про це в статті
368777

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді