Українські медики отримають ноутбуки від уряду Франції

На прохання української влади французьке Міністерство економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету закупило 10 тисяч ноутбуків

Українські медики отримають ноутбуки від уряду Франції

Сучасна техніка уже прямує до медзакладів, щоб допомагати лікарям у повсякденній роботі.

Як розпоряджатися благодійною та гуманітарною допомогою: онлайн-курс

«Ще до початку війни ми сформували для себе важливу ціль — надати доступ лікарням до усіх новітніх технологій та можливості впевнено користуватися ними. Зробити так, щоб у кожного лікаря був власний персональний комп’ютер, швидкісний інтернет та ще більше можливостей для надання якісних і доступних медичних послуг. Це також і про депаперизацію медичної сфери та про нові цифрові інструменти. Як допомога на цьому шляху — 10 тисяч ноутбуків від французького уряду», — розповіла заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Проєкт реалізували за сприяння МОЗ та Мінцифри.

«Ми прагнемо, щоб українські медики не тільки володіли цифровими навичками, але й мали відповідне технічне забезпечення для повноцінної реалізації своєї роботи. Ініціатива, завдяки якій медики отримають 10 000 ноутбуків, зробить їх щоденну роботу ефективнішою, а також полегшить взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі», — додала заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

МОЗ нагадує, що офіційний Париж регулярно надає гуманітарну допомогу Україні.

Раніше у МОЗ розповіли, як працює система охорони здоров’я під час війни.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді