Як українські медики пройшли навчання з імунізації за підтримки Бюро ВООЗ в Україні

До лютого 2022-го медпрацівники пройшли 1125 дводенних курсів з безпеки та введення вакцин

Як українські медики пройшли навчання з імунізації за підтримки Бюро ВООЗ в Україні

МОЗ за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоровʼя в Україні організувало фахове навчання фахівців, залучених до вакцинації проти COVID-19 та вакцинації загалом.

✎ Каскадна програма навчання спеціалістів з імунізації розпочалась у березні 2021 року. Вона є частиною партнерства Європейського Союзу (ЄС) та ВООЗ/Європа, що має на меті підтримати розгортання вакцин проти COVID-19 та рутинної вакцинації в країнах Східного партнерства ЄС. У реалізації проєкту брали участь Центр громадського здоров’я, Державний експертний центр та Національна служба здоров’я України.

Якісна медична допомога без конфліктів: семінар

З березня 2021 року 30 182 медичних працівники та студентів-медиків вчилися забезпечувати потреби захисту населення від хвороб. Оскільки навчальні центри ВООЗ з питань імунізації є довгостроковою ініціативою, навчання українських медиків триває.

«Навчання розгорталось каскадним методом. Перша хвиля — це підготовка тренерів, всього 340 медиків стали фаховими інструкторами які в подальшому, на базі 28 регіональних навчальних центрів, 12 навчальних центрів в закладах медичної освіти та спеціальному тренінговому медичному центрі для військових каскадували підготовку фахівців для вакцинації населення. Завдяки цьому Україна досягла середньоєвропейських показників імунізації населення роблячі до 300 тисяч щеплень на день восени та взимку», — розповів заступник міністра охорони здоровʼя — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Кожен курс містив 16 годин індивідуального навчання щодо того, як використовувати вакцини проти COVID-19 та проводити імунізацію в різних умовах. У межах кожного тренінгу учасники вчилися на практиці розпізнавати анафілаксію та інші гострі реакції та реагувати на них.

Окремою частиною навчання стало адміністрування даних в Електронній системі охорони здоровʼя, щоб гарантувати необхідний та важливий сервіс для пацієнтів.

Бюро ВООЗ Україні забезпечило для навчальних центрів 75 тисяч друкованих навчальних матеріалів, а також понад 287 тисяч засобів індивідуального захисту.

Раніше МОЗ розповіло, кому робити друге бустерне щеплення проти COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3360

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
43571

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2025»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
10417

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді