Реабілітація за кошти Соцстраху: роз’яснення ФССУ

Із червня Фонд соціального страхування України (ФССУ) відновив направлення українців на реабілітаційне лікування. Воно було вимушено призупинене після початку повномасштабного вторгнення рф



Реабілітація за кошти Соцстраху: роз’яснення ФССУ

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації допомагає уникнути настання первинної інвалідності.

За яких умов роботодавець має право скоротити медпрацівника

Пройти реабілітацію за кошти ФССУ можуть усі застраховані особи, для яких лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров’я, де вони перебувають, визначила таку потребу.

ФССУ фінансує повний курс проходження медичної реабілітації за широким спектром профілів, зокрема, за профілем нейрореабілітації, м’язово-скелетної реабілітації, кардіо-пульмонарної реабілітації, в разі порушення перебігу вагітності тощо.

Пацієнт самостійно вибирає санаторно-курортний заклад із запропонованого переліку. До списку увійдуть заклади, що відповідають вимогам і профілю лікування та не перебувать в тимчасовій окупації.

Далі Фонд узгоджує із санаторієм наявність вільних місць. Після цього ФССУ, санаторій та пацієнт укладають тристоронній договір, на підставі якого пацієнта направляють на реабілітаційне лікування.

Звертаємо увагу, що направлення на реабілітаційне лікування за кошти ФССУ має бути зі стаціонару лікарні.

Раніше МОЗ розповіло, який документ видати дитині для підтвердження щеплення.

За матеріалами КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Посттравматичний стресовий розлад: симптоми та лікування

Із кожним днем війни зростає кількість людей, які відчувають на собі її наслідки. Що таке посттравматичний стресовий розлад — розповідаємо в статті. Скачайте протокол лікування ПТСР та використовуйте в роботі
29156

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді