МОЗ просить міжнародні організації перевірити, як надають медичну допомогу українцям у полоні та в окупації

Про це Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів під час зустрічі з представниками гуманітарної організації «Лікарі без кордонів»

МОЗ просить міжнародні організації перевірити, як надають медичну допомогу українцям у полоні та в окупації

Росія порушує норми та конвенції міжнародного права й відмовляється оцінювати стан надання медичної допомоги пораненим українцям та тим, хто перебуває в окупації. Тому МОЗ продовжує звертатися до міжнародних організацій із проханням перевірити, як забезпечують право на медичну допомогу українських полонених та громадян на тимчасово окупованих територіях.

Зміни в медичному законодавстві під час воєнного стану: відеоблог

«Збереження людського життя є пріоритетом для міністерства. Для нас дуже важливо знати та розуміти, чи надається і як медична допомога нашим громадянам, у т.ч. й полоненим, в окупації, а також на територіях, куди їх примусово вивезли окупанти», — зазначив міністр.

Віктор Ляшко наголосив і на питанні організації постачання лікарських засобів і препаратів на території, де рф намагається встановити окупаційний режим. Це важливо, щоб лікарі могли надавати медичну допомогу, а населення мало доступ до необхідних препаратів аптечного сегмента. Нині окупанти блокують будь-які спроби уряду України передати лікарські засоби на ці території.

Обговорили під час зустрічі й пропозицію «Лікарів без кордонів» заснувати в Україні своє постійне представництво.

«Я вдячний за ту велику роботу та гуманітарну допомогу, яку здійснюють “Лікарі без кордонів” в Україні, в тому числі і за медичну допомогу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях. Для нас дуже цінна допомога в частині медичної евакуації поранених та важкохворих українців залізницею, які наразі здійснює організація. Це міцне плече підтримки для нас», — сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що завдяки співпраці МОЗ, «Лікарів без кордонів» та Укрзалізниці за два місяці медичним потягом-госпіталем було вивезено понад 1000 людей.

Раніше в МОЗ розповіли, що передбачає законопроєет про вдосконалення надання медичної допомоги.


За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді