Вакцинація проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах триватиме — Кузін

Внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах, вакцинують окремі бригади

Вакцинація проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах триватиме — Кузін


Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, що вакцинація від коронавірусної хвороби триває в всіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей.

Як застосовувати ЗІЗ

«Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для її припинення немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури», — додав він.

Головний санлікар пояснив, що до повномасштабної війни працювало понад 3500 пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення. Станом на кінець травня 1000 пунктів щеплень, майже 1000 мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закриті з міркувань безпеки та через переорієнтацію медпрацівників. Це, безумовно, впливає на темпи вакцинації.

До 24 лютого в Україні проводили близько 100 тис. щеплень щодня. Тепер 50—60 тис. за тиждень.

Наразі можна зробити щеплення двома вакцинами — CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca в країні немає, і найближчим часом використовувати їх не будуть, бо вистачає перших двох.

Раніше КМУ продовжив карантин в Україні до 31 серпня.

За матеріалами сайту МОЗ



Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6949

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
23472

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді