Українські медики пройдуть тренінги з надання екстреної допомоги в умовах війни за європейськими протоколами

Тренінги організовані в межах проєкту МОЗ спільно зі Світовим банком

Українські медики пройдуть тренінги з надання екстреної допомоги в умовах війни за європейськими протоколами

Медики опанують навчальні модулі для лікарів і середнього медичного персоналу:

  • ALS/ILS — негайні реанімаційні заходи у дорослих
  • TDTR — надання допомоги у разі травматичних пошкоджень у дорослих та дітей
  • EPILS — професійні реанімаційні заходи у дітей
  • EMCC — обстеження та надання допомоги пацієнтам в критичному стані (зокрема, під час гострих серцево-судинних захворюваннях, гострому інфаркті міокарда, інсульті)
  • нетехнічні навички та комунікація під час надання екстреної медичної допомоги, в тому числі у випадку надзвичайних ситуацій із великою кількістю постраждалих

Обрати курс підвищення кваліфікації ➠

Підвищити професійні знання та відпрацювати навички з надання екстреної допомоги за невідкладних станів та травматичних пошкоджень матимуть змогу лікарі та медсестри відділень екстреної медичної допомоги 11 українських лікарень.

Уже майже 100 спеціалістів п’яти лікарень Києва та Київської області почали навчання. Вони набувають умінь діяти максимально злагоджено й швидко, рятуючи життя пацієнтів у критичному стані та у надзвичайних ситуаціях із великою кількістю постраждалих.

Перша частина тренінгів організована в онлайн-форматі. Відтак у кожному закладі охорони здоров’я, що долучений до цього проєкту, розпочнуться симуляційні практичні відпрацювання навичок.

Сертифіковане навчання проводять тренери громадської організації «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги».

МОЗ нагадує, що у 2021 році у межах спільного проєкту МОЗ зі Світовим банком «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» навчання з надання екстреної медичної допомоги за невідкладних станів та травматичних пошкоджень пройшов медперсонал 10 опорних лікарень з усієї України.

Раніше ми розповідали, як узяти участь в онлайн-семінарі «Зразкова медсестра: як дотримати вимог законодавства під час роботи».

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3529

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
45143

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2025»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
10540

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді