Спеціалізована психіатрична допомога у воєнний час: роз’яснення НСЗУ

Теми:
Пацієнти, які раніше отримували психіатричну допомогу, але змушені переїхати в інший населений пункт, можуть продовжувати отримувати її там

Спеціалізована психіатрична допомога у воєнний час: роз’яснення НСЗУ

Спеціалізована психіатрична допомога безплатна. У стаціонарних і амбулаторних умовах її покриває Програма медичних гарантій.

ПТСР: діагностика та лікування

Лікар-психіатр або сімейний чи лікуючий лікар направляє пацієнтів у заклад, який має договір з НСЗУ на пакет «Стаціонарна психіатрична допомога». Утім, пацієнт може отримати необхідну стаціонарну психіатричну допомогу й без направлення.

NB! Щоб продовжити лікування в медзакладі іншого регіону, куди пацієнт переїхав, направлення не потрібне.

Пакет «Стаціонарна психіатрична допомога» включає:

  • проведення діагностики та лікування
  • забезпечення ліками з Нацпереліку

Також у закладі пацієнта забезпечують ліками, які закуповують централізовано за програмами МОЗ.

Пацієнти, що не мають гострого перебігу хвороби, можуть отримувати психіатричну допомогу вдома або за місцем свого перебування. Вона передбачена пакетом «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами». Направлення на таку допомогу можна отримати в лікаря-психіатра або сімейного лікаря.

Щоб дізнатися, який найближчий заклад надає стаціонарну психіатричну допомогу або де працює мобільна мультидисциплінарна команда, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ — 16-77. Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безплатні.

Раніше КМУ змінив кілька постанов, які регламентують Програму медичних гарантій.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції й далі наповнюють для вас експертно-правову систему «Експертус Медзаклад» і випускають електронні журнали «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри».

Наші менеджери також на зв’язку та готові допомогти — звертайтеся! Підтримаймо економіку країни!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді