Чи переносити атестацію робочих місць за умовами праці через воєнний стан

Теми:
Пояснює експерт

Чи переносити атестацію робочих місць за умовами праці через воєнний стан

Нормативно-правові акти, на підставі яких можна перенести строк проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці поки що відсутні.

Як виплачувати зарплату медикам в умовах воєнного стану

Держпраці роз’яснює, що атестацію робочих місць за умовами праці проводить атестаційна комісія роботодавця, склад і повноваження якої визначають наказом по підприємству. Атестацію проводять в строки, передбачені у колективному договорі, але не рідше ніж один раз на п’ять років (п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 № 442).

З 24 лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан. Проте, нормативно-правові акти або інші розпорядчі документи, на підставі яких роботодавець може перенести строк проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці або поширити результати попередньої атестації на термін понад 5 років, поки що відсутні.

Раніше МОЗ нагадало, як працювати ЗОЗ в умовах воєнного стану.

Підготувала Олена Петровська,
експерт Експертус: Кадри

За матеріалами Держпраці

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції й далі наповнюють для вас експертно-правову систему «Експертус Медзаклад» і випускають електронні журнали «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри».

Наші менеджери також на зв’язку та готові допомогти — звертайтеся! Підтримаймо економіку країни!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

СОПи для медсестер: зразки

Зібрали СОПи для медсестер, які можуть знадобитися в щоденній роботі. Зокрема визначили й ті, що актуальні під час воєнного стану
185988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді