Випускників вишів, не зарахованих до інтернатури, можна залучати до роботи в ЗОЗ

На залучених осіб поширюються гарантії, передбачені статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645-III

Випускників вишів, не зарахованих до інтернатури, можна залучати до роботи в ЗОЗ

На період дії воєнного стану в Україні МОЗ дозволило залучати до роботи в фармацевтичних (аптечних) закладах і закладах охорони здоров’я здобувачів вищої, фахової передвищої освіти, деяких інших категорій осіб (наказ МОЗ від 08.03.2022 № 429).

Закупівлі ліків і медвиробів під час війни

Так, на відповідні посади фахівців у ЗОЗ можна приймати випускників закладів вищої освіти за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я», які у 2022 році та попередніх роках не були зараховані на навчання до інтернатури.

Про потребу в працівниках МОЗ повідомляють структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. ЗОЗ, які перебувають у сфері управління інших відомств, а також приватні медзаклади інформують міністерство про необхідність залучити додатковий персонал самостійно.

Підготувала Ольга Дубина,
головний редактор Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38224

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді